Friday, July 17, 2015

AURA Make up brushes!!!-Studio+ & Foundation brushHey girls,
As I say in the previous post, the Aura cosmetic company has a quality product that you can buy for affordable price. Today I want to show you the 2 of the 4 brushes that I get,  that are for applying foundation but you can use them for applying another liquid products. I must say that I was amazed by this brushes because you can apply the foundation quickly  and evenly matched in all face. The are made by synthetic hair and a plastic handle, whit matte black plastic and on it is written the name of the company. Another think that I can say of this 2 brushes is that the flat one is better for applying the product from the bottle to the face, but the studio + brush is very good for blending the foundation. That blended effect of evenly matched foundation all over your face, you can’t make whit the flat foundation brush. Generally ,I can say that this are great brushes for applying foundation to the face, whit great quality and super price. I give them  5/5 . High recommendation …

Здраво девојки,
Како што веќе напоменав во мојт предходен пост, Аура козметичката компанија нуди  квалитетни производи по пристапни цени.Денес сакам да ви претставам 2 од четирите четки за шминкање кои ги добив, и тоа четките наменести за нанесување на течен пудер и други течни производи.Мора да кажам дека бев изненадена од тоа колку се добри овие две четки, бидејќи со нив на брз и едноставен начин може да се нанесе течниот пудер еднакво на целото лице.Самите четки се изработени од синтетички влакна и пластична црна матирана рачка на која е испишано името на компанијата. Сепак мора да напоменам дека плоснатата четка е подобра за нанесување на производот од шишенцето на лице, додека повеќенаменската четка за нанесување тен е подобра за блендање на самиот производ на лицето со што се добива рамномерен тен на целото лице, додека тој ефект неможе да се постигне само со плоснатата четка. Главно можам да кажам дека овие две четки се одлични за нанесување на течен пудер на лицето, со добар квалитет и пристапна цена . Им ја давам оценката 5/5. Секако Ви ги препорачувам и Вам... 


No comments:

Post a Comment