Thursday, July 16, 2015

AURA Make Up Brushes!!!Hey girls,
So today I’m super exited because the goodies are finally in my hands. I was looking for a perfect make up brushes for me, by price and quality,  for a long time and suddenly  I find it in the web site of the Aura cosmetic company. So I start looking for them in the local stores in my city ,but  i couldn’t find them , and then the Aura company from Macedonia - Aura Grup Skopje, was so good whit me , and they send me the brushes that I was looking for. I’m very thankful  to them because they make my day easier when it come to putting make up on.

For those why didn’t hear for this company, Aura cosmetic is a Serbian cosmetic company that has amazing products whit high quality and affordable prices.  For example some of the product that I’m using and I think are great: Blusher – blush in 2 colors(I’m using the 858 for a long time and is the best blush that I used until now), Nano rouge, cranberry lip gloss, nail polishes from the Nail beauty line and ect. All of this product are very very good and I highly recommend them.

Back to the brushes, I ordered 4 make up brushes :
-          Studio + brush – big brush for applying foundation or some other liquid products
-          Foundation brush – flat brush  (I ordered the stippling brush but I get this ,I don’t know why is that) great for applying liquid products
-          Angled contour brush- perfect brush for countering the face, or putting blush
-          Small angled brush – for applying eye liner
The first impression for this 4 brushes is great, they all are very good.For this foundations brushes you can apply the foundation very fast , smooth and evenly  matched in all face. Whit the countering brushes the contour  lines are very precise , and the small angled brush is applying the eyeliner equal .
That is all for today , more about this brushes you’ll read in the next posts. 
Здраво девојки,
Денес сум супер возбудена бидејќи конечно во моите раце пристигнаа долго очекуваните четки за шминкање. Веќе подолг период бев во потрага по иделани четки за мене,со добра квалитет и не многу висока цена, и случајно пребарувајќи по интернетот ги пронајдов на веб страната на Аура козметичката комапанија. Веднаш почнав потрага по нив во локалните дрогерии и парфимерии во мојот град но, неможев никаде да ги најдам, па претставништвото на  компанијата Аура  од Македонија - Аура Груп Скопје, беше толку добра со мене и ми ги испрати четките кои ги брав на домашна адреса. Огромна благодарност до нив, бидеји го олеснија моето секојдневно шминкање. 

За оние кои не слушнале за оваа компанија, Аура е козметичка компанија од Република Србија која своите производи ги продава ширум балканот.Притоа оваа компанија на пазарот нуди високо квалитетни произоди по пристапни цени.Јас веќе подолго време користам некои од нивните производи како Руменилото кое е комбинирано наречено Blusher во боја 858, нано кармините, сјај за усна во туба од брусница, лакови за нокти од линијата Nail beauty итн, и мојот впечаток е извонреден , самото тоа што ги користам постојано со години кажува колку ми се допаѓаат овие производи. Секако Ви ги препорачувам да ги пробате и Вие.

Да се вратиме на четките за шминкање,јас нарачав 4 четки за шминкање и тоа:
-          Studio + повеќе наменска четка со која може да нанесувате течни производи како течен пудер, прајмер итн.
-          Foundation плосната четка за нанесување на течен пудер(иако јас ја нарачав двобојната повеќе наменска четка или попозната како стиплинг, ми стигна оваа)
-          Angled contour- косо сечена четка за контурирање на личето
-          Small angled- мала косо сечена четка за нанесување на ајлајнер
Првиот впечаток за овие четки е извонреден.Со четките наменети за нанесување на течен пудер ,може да го нанесете пудерот многу брзо ,едноставно и рамномерно по целото лице.Со косо сечената четка за контурирање, се нанесуваат прецизни линии, а со малата косо сечена четкичка ајлајнерот се нанесува еднакво од почетокот до крајот на окото.
И тоа е се за денес.Повеќе за овие четки ќе може да прочитате во моите наредни постови.
 
Studio + brush
Foundation brush
Angled contour brush
Small angled brush

No comments:

Post a Comment