Saturday, July 18, 2015

AURA Make up brushes!!!-Angled contour brushHey girls,
Today I want to present you the angled contour brush from the Aura cosmetic company. The brush is made from a synthetic hair whit a plastic black matte handle and the name of the company written on it. This is a brush made for applying contours to your face ,but I also use this brush for applying the blush. In the both cases it is a perfect brush , because you can make a very precisely contour lines on your face whit just a little bit of the product that you like to use.Also this  brush blend the bronzer or the blush very fast and good, so you don’t need to make that blended effect whit another brush. Over all amazingly good product. I give it 5/5 …

Здраво девојки,
Денес сакам да ви ја претставам косо сечената четка на Аура козметичката компанија. Четката е изработена од синтетички влакна и пластична црна матирана рачка на која е испишано името  на компанијата.Ова е четка наменета за контурирање на лицето(односно нанесување на линии со кои се потемнуваат делови на лицето), но јас ја користам и за нанесување на руменило. И во двата случаи оваа четка се покажа како извонредна, затоа што со неа може да се  направат многу лесно прецизни линии со кои го контурирате лицето и притоа употребувајќи мала количина на производ. Исто така, оваа четка изстовремено одлично ги соединува линиите од контурите и руменилото со тенот на лицето, по што преодите од една во друга боја скоро и не постојат, па затоа не е потребна допонителна четка со која би го направиле тоа. Севкупниот мој впечаток е дека ова е извонредно добар производ. Мојата оценка за оваа четка е 5/5...


No comments:

Post a Comment