Sunday, August 9, 2015

July Favorites!!!Hi everyone,
Today I want to present you my July favorite products that I have used all month. I must say that I'm not a big fan of the foundation in summer, because when I put foundation in the summer every day I have a lot of problems whit acnes in my face. So this are the only products of make up that I have used the last month:
A bronzer- my favorite was the avon pears, eyeshadow palette also from avon in color mocha latte. I liked this palette because I make a lot of different natural  and light looks  for this summer days. The perfect blush for this hot days, was the flormar duo blush, in darker pink color.
When it comes to lip products, I loved the Essence lip pencils in colors 07 cute pink and 15 honey berry, and the Malena lip gloss in nude color. As you can see ,whit all this product I made natural looks that I loved this last month.

Здраво на сите,
Денес сакам да ви ги претставвам производите кои ми беа омилени минатиот месец и кои ги користев во текот на истиот. Пред се мора да кажам дека јас не сум голем фан на течниот пудер во лето и несакам да го користам во жешките летни денови, бидејќи доколку употребувам течен пудер во лето мојата кожа на лицето се масте многу брзо и понеа се појавуваат голем број на акни. Затоа мојата шминка во летните денови е сведена на минимум, па ова се производите кои ги користев и сакав изминатиот месец:
Бронзе, мој омилен овој месец беа перлите на Авон , палета на сенки исто така на компанијата Авон во неутрални кафеави тонови. Оваа палета ми се допаѓа многу бидејќи со неа можам да правам најразлични лесни летни неутрални изгледи, а ги надополнував со темно розево руменило на компанијата Флормар.
Кога станува збор за производи за усни, овај месец омилени ми беа моливите за усни на Есенс и тоа во број 07 и 15, нежни розови нијанси, и сјасот за уста на Малена во неутрална нијанса.Исто така и тие беа производи со кои креирав неутрални природни изгледи.
 
I also loved my new DM products, the Fruttini shower gel whit peach and pear that gives a freshness to the skin, and the Balea spray lotion.
From all per spirants that I have , the Garnier 5 Protection is the one that I love the most because it gives me the full protection through  all day. The new thing in to my world ,is the parfume in spray , and I’m absolutely amazed whit this one from Avon that has a vanilla fragrance.
I cared my lips wit Maybelline baby lips, and my armpit whit Nivea Deo calm&care.

 

Исто така овој месец мои омилени беа и моите нови производи кои ги купив во ДМ, а станува збор за Фрутини гел за туширање од круша и праска кој го сакав бидејќи и даваше неверојатна свежина на мојата кожа, и Балеа лосионот за тело во спреј за кој веќе пишвав рецензија на моојот блог.
Од сите перспиранти кои ги имам, најмногу го користев мојот Гарниер бидејќи ми даваше потполна заштита во текот на целиот ден. Нов производ за мене се парфемите во спреј кој ги открив овој месец и непрестано го користев мојот Авон спреј парфем со мирис на ванила.
Моите усни ги негував со лабелото на Мајбелин, а моите пазуви со Нивеа део кој истовремено смирува и негува.


No comments:

Post a Comment