Monday, March 21, 2016

Gosh Kabuki brush&Eye pencils

Hey girls,
I was looking for a good kabuki brush for a long time, and I think that I find the perfect for me. It’s the Gosh kabuki brush in number 404. I use it for powder and I think this is the greatest brush for that. The brush is so soft but in the same time so strong, what makes her very good for this type of products. Overall, excellent product.
I also get the 2 Gosh eye pencils, in black color that is very good for smokey eye because is so creamy , and the grey one that is a little bit stronger , but also is going to stay more time on the eye. I like this Gosh pencils, and I buy them in different colors. 



Здраво девојки,
Веќе подолго време сум во потрага по добра четка за нанесување на камен пудер и конечно тоа го пронајдов во оваа четка на Gosh во број 404. Исто така ,денес сакам да Ви прикажам и два одлични моливи за очи во класична црна нијанса ,и карактеристична сива,
Четката е изработена од доста меки влакна ,кои пак се така составени и во толкава количина да во исто време е и доволно мека за Вашето лице, а и доволно цврста да го земе производот и да го пренесе на лицето рамномерно .Навистина интересна и извонредна четка. Ја обожавам и ја користам секој ден.
Она што исто така сакам да Ви го прикажам денес, се 2та моливи на компанијата  Gosh во црна и во сива боја. Црниот молив е доста кремаст  и лесно се нанесува на очиот капак, лесно се надоградува но ,не се пресликува и не се брише лесно . Одличен е за изработка на smokey eye поради неговата моженост за лесно блендање. Додека пак, сивото моливче е малку погрубо и потешко се нанесува на окото но, затоа е и подолготрајно. Оваа боја за мене, е доста интересна и дава поинаква димензија на окото. Нешто поразлично и ново што ќе ги истакне Вашите очи.
И тоа е тоа за денес, се надевам дека и Вам ви се допаднаа овие производи како и мене. 

2 comments:

  1. it looks cool :D I love kabuki brushes and this one seems good :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. excellent one:D what is your fav kabuki until now?

      Delete