Tuesday, May 19, 2015

Nail care products!!!Hi girls,
So today I want to show you the products that I use for my nail care. I must say that I’m not using all of this product on a daily base, but 2-3 times a week. Everyday I’m using the hand cream.

Здраво девојки,
Денес сакам да Ви ги претставам производите за нега на нокти кои јас ги користам.Сепак, јас не ги користам секојдневно сите овие производи, туку 2-3 пати во неделата како одредена рутина со која ги хранам моите нокти и тие се цврсти и здрави. Секојдневната нега на моите нокти се состои од употреба на крема за раце.
-         - Ziaja cocnut hand cream- great hand cream that hydrates hand skin but doesn’t make oily filing on your hands
-        -  Afrodita hand cream whit calendula – also very good cream that hydrates your hands and nails
-         - Balea universal cream also whit calendula extract that is very good for the cuticles
-          -Ebeline nail polish remover aceton free- good nail polish remover that also nourished the nails
-         - Olive oil- very very good product for your nails. I put it 1-2 times a week on a clean nail and I left it on for 10 min. After that your nail is very hard and healthy
-         - Avon base cote- interesting product but nothing different from another base cote 
-     -Nail care set of brushes and some other stuff that helps me do my manicure decorations-          Ziajaкрема за раце од кокс- одлична крема која добро ги хидрира рацете и лесно се впива
-          Афродита крема за раце од невен- исто така многу добра крема за раце која ги хидрира и храни не само рацете туку и ноктите
-          Балеа  универзален мелем од невен- многу добар крем за вашите кутикули
-          Ebelineодстранувач на лак за нокти без ацетон- добро одстранува и ги храни ноктите
-        -  Маслиново масло- многу добар производ за нега на вашите нокти, можеби и најдобриот.Јас го користам на тој начин што еднуш до два пати во текот на неделата го нанесувам на чисти нокти по една капка и го оставам да одстои 10 минути. Потоа само благо го бришам вишокот од ноктната плоча.После него ноктот е цврст и здрав
-         - Авон база за нокти- обична база која не се рзликува многу од останатите бази за нокти
        - Сет за нега на нокти составен од цетки, турпија и други алатки кои ми помагаат во изработувањето на декорации на мојјот маникир


No comments:

Post a Comment