Friday, December 2, 2016

My everyday make up routine - #1 Foundation!Здраво девојки,
Последниов период  доста често , на различни блоготви, наидувам на постови во кои девојките ги прикажуваат своите секојдневни рутини на шминкање и производите кои ги користат.
 Па така, тој тип на пост ме заинтересира и дојдов на идеа и јас да направам такво нешто но  во малку поразличен формат ,односно во наредните неколку поста сакам да ви ги прикажам производите од  декоративната козметика кои јас ги користам секојдневно, а тоа ќе го направам така што ќе ви ги прикажувам производ по производ со малку повеќе информации за нив. 
Се надевам дека ќе ви се допадне оваа моја идеа и дека ќе најдете интересни но и корисни информации во овие постови. 
Па да започнеме. 

Денес ,како прв пост и прв производ кој го користам во мојата секојдневна рутина, сакам да ви ја прикажам течната пудра која во моментов ја користам.
Кога станува збор за секојдневната шминка, сакам да користам пудери со средна или мала прекривна моќ, кои се лесни и и дозволуваат на кожата да дише.
 Изминатиов период таа улога и припадна на течната пудра на Малена во број 2, и можам да кажам дека сум презадоволна од тоа како мојата кожа изгледа со неа. 
 
Текстурата, начинот на кој се нанесува и прилагодливоста на кожата, кај оваа пудра се феноменални. 
Таа има добра средна покривна моќ па така со само еден слој ги прекрива сите неправилности на лицето и се добива изедначен тен.
Пријатна е на самата кожа поради својата мазна текстура, а истовремено и поради нејзината хидрирачка моќ, па кожата после нејзиното користење воопшто не е сува туку напротив таа е мека и мазна. 

Оваа пудра останува на лицето доста долго, па така можам да кажам дека без никаков проблем се задржува на мојата кожа до 6 часа, што е одлично за пудра рангирана во дрогески производи и со цена од 150 денари. 
Исто така ,како што наведува производителот, оваа пудра во себе не содржи парабени,парафини,парфеми и жива. 

Се надевам дека ви се допадна ова мое кратко представување на течната пудра која е дел од мојата секојдневна рутина на шминкање. 
Доколку е така, незаборавајте да го следите мојот блог и очекувајте ги новите постови во кои ќе ги споделам останатите производи кои г икористам во мојата секојдневна make up рутина.

No comments:

Post a Comment