Monday, April 11, 2016

Nivea Make Up Remover&Make Up Base..


Hey girls,
Welcome. Today I want to talk to you about 2 products that I start using 3 weeks ago , and I have my impressions on them. The Nivea make up remover and Make up base, are the 2 new products from this company. 
As all the products that I have used from Nivea, this two are also very good. The makeup remover , removes the make up from the face very quick and easy, and the base is great for everyday use.
The Nivea make up remover- great product whit interesting texture and very pleasant fragrance. 
This product can remove my entire make up from my face, whit just 3 sponges. 
Great for dry skin, because it will hydrate the face, but not so well for oily, because of the oil that this product has in it.
The Makeup base- excellent base for everyday use because of the aqua effect that this cream has. 
The face after this product, is very soft, gentle and has refreshing effect on it.
 The makeup put above this base, will last approximately 2-3 hours more. 
Excellent make up base.  
Здраво девојки,
Пред некое време Ви ги прикажав овие два производи во моети новитети, и од пред 3 недели дојде ред и тие да бидат во мојата секојдневна рутина. 
Двофазниот одстранувач на шминка и базата за шминка на Нивеа , се два производи од кои сум позитивно изненадена , особено од одстранувачот на шминка. 
Иако ова е првиот ваков производ за вадење шминка кој сум го пробала, сепак мислам дека е многу подобар во однос н адругите, судено по огромниот број на позитивни коментари и рецензии на интеренет. 
Сепак, јас ќе Ви ги пренесам моите мислења одделно за секој од нив.
Нивеа двофазно средство за одстранување на шминка- ова е производ кој во себе содржи уље и тоник кој се мешаат и на тој начин нанесени на тупфер, ја одстрануваат шминката. Овој производ всушност е наменет за одстранување на шминката околу очите но, јас го користам за одстранување на шминката од целото лице и навистина е одличен.
 Вечерната јака шминка, со овој производ, можам да ја одстранам со само 3 тупфери и тоа во целост. 
Сепак ,поради својата формула и уљето кое го содржи во себе, а јас имам масна до нормална кожа н алицето, јас го мијам лицето после овој производ затоа што дополнително го масти моето лице. 
Производот е интересен, со добро пакување, одлично одстранува и има нежен пријатем мирис. Не само што ја одстранува шминката, овој производ  го негува  и лицето, правејќи го мазно и чисто. 
Одличен производ  кој со сигурност ќе го купувам и понатаму.
Make up база- ова е прозивод кој се нанесува на лицето пред да се нанесе шминката, со цел да се припреми кожата и да се создаде бариера помеѓу кожата и шминката ,како таа не би го оштетила Вашето лице. 
Оваа база во својата осноа вода, што ја прави одлична за секојдневно користење бидејќи дава лесно и освежувачко чуство . 
Текстурата на оваа база е геласта што ја прави одлична за комбинирана до масна кожа на лицето. 
По нејзиното нанесување на лицето, кожата е мека ,мазна , а пудерот ненавлегува во ситните линии под очите и се продолжува неговото дејство . 
Како и секој производ од Нивеа што сум го пробала до сега, и овие 2 се навистина одлични. Моја целосна препорака.

No comments:

Post a Comment