Friday, April 8, 2016

Max Factor Colour Elixir Giant Pen Stick ...

Hey girls,
Today I want to present you a jumbo pencil lipstick that I adore and I use it for the last 2 weeks constantly. It’s the Max Factor Colour Elixir Giant Pen Stick in  color 25. I like this product very much because  is very soft to the lips, is easy to apply and looks very interesting on the lips for day and night make up. This is a very shine lip stick , almost like a lip gloss, so you can use it over some lip pencil or lip stick without any problem. My total recommendations for this product.  
Здраво девојки,
Денес со Вас сакам да споделам еден производ за усни кој е феноменален за овие пролетни денови кога има ветер и кога усните често се сушат. Станува збор за џамбо моливот на Мах фактор, односно карминот за усни во молив која е доста сјаен и одлично ги хидрира усните. Јас ја обожавам оваа боја на вишна, или некоја доста темна розова, ако можам да кажам така, па скоро секогаш кога ќе погледнам некој кармин со таква боја го купувам. Така беше и со овој, сосема непланирано го купив, го користев неколку пати и стоеше во мојата колекција. Не дека не ми се допадна, туку поради тоа што имав многу новитети тогаш  и сакав да ги испробам .
Овој кармин е кармин со најмека и најнежна текстиура кој сум го пробала досега. Неверојатно е нежен на усните, и доста лесно се нанесува. Претпоставувам дека тоа е и поради неговата форма на молив. Во себе содржи ситни светки кои скоро и не се приметуваат кога ќе го нанесете на усните. Мојот е во број 25 ,  извонредна нијанса, многу ми се допаѓа и во последно време сум опседната со овој производ.


No comments:

Post a Comment