Tuesday, April 21, 2015

Face skin care productsHi girls!
Today I want to show you the face care products that I use at the moment.
Lately I have some problems whit acnes so I’m trying a lot of new products just to find a perfect collection for my face skin. I usually use Nivea washing gel for normal skin ,but whit all that different products out there in the stores, I want to try a new things, so I bought Balea foam and piling for normal skin whit lotus extract. The piling is amazing , and I use it not just for my face , but for my hands too because it give so soft finish to the skin. The fragrance is ok nothing to special, and I also like that this piling is in small packaging  of just 75ml.
The foam, nothing special, is ok , it cleans face skin quick and that’s all. I don’t like that after using this product my skin is so dry, and in my face I have a feeling of tension.
The Garnier cleaning milk and cream for dry skin are products that I’m very satisfy whit. I’m using the cleaning milk to take of my make up and the cream to hydrate the face before sleeping.
A product that is so amazing and I’m repurchasing over and over again, is Oriflame corrective stick in 2 colors, green to heal the place where is the acne, and brown to cover the imperfection on the skin. I love this product very much because every time when I see a acne in my face , I apply the stick in that place, and in the morning the acne is gone. This is the most effective product for this type of face skin problem ,that I have try until now.        

Здраво девојки!
Денес, сакам да Ви ги претставам производите кои во моментов ги користам за нега на моето лице.  Во последнив период имам одредени проблеми со акни на моето лице, па поради тоа сум во потрага на одредена колекција за нега на лице која перфектно ќе и одговара на мојата кожа на лицето, и поради тоа испробувам голем број на производи.
Вообичаено, моето лице го чистам со Нивеа гел за миење лице наменет за нормална кожа но, со толку голем избор на останати производи за нега на лице невозмоѓно е да се задржам само на еден производ. Поради тоа, пред извесен период купив пилинг за лице и пена за чистење  на лицето од  Балеа кои беа доста примамливи како поради цената така и поради нивниот изглед. Овој пилинг е навистина многу добар, добро ја чисти коѓата на лицето и ги отстранува сите нечистотии кои длабоко навлегле во порите. Но, јас најдов и уште една намена на овој производ, а тоа е пилинг на моите раце. После користењето на овој пилинг рацете се нежни и добро мирисаат.Мирисот на оваа колеција е во ред, но најмногу ми се допаѓа малото оакување од 75мл.
Пената за лице е производ кој не одговори на моите побарувања, самиот производ е ок ,го чисти лицето но не сосема длабински, а исто така после користењето остава чуство на затегнатост и сувост на кожата што никако не ми се допаѓа.
Покрај овие два проиводи, исти така во мометов го користам млекото за чистење лице и кремата на Гарниер наменети за сува кожа. Млекото го користам за вадење на шминката, а кремата за хидрирање на кожата навечер.
Производ кој е апсолутно извонреден и кој го купивам постојано, е корективниот стик од чајно дрво на Орифлејм. Составен е од две бои, зелена која се нанесува на местото на кое се наоѓаат  акните и ги лекува, а кафеавата се нанесува веднаш над зелената како би се покриле неправилностите на тоа место .Со нанесување на овој стик навецер,вејке следното утро акните се исчезнати од моето лице. Ова е најефективниот производ за ваков тип на проблеми со кожа, кој сум го користела до сега.

No comments:

Post a Comment