Monday, November 23, 2015

Rimmel Lasting Finish Powder foundation&ConcealerHey girls,
Welcome to my blog. Today I want to write you about 2 products that I can say that “Bloggers make me buy it” and I’m very satisfy that I did that. The Rimmel Lasting finish powder and concealer are the first products of this type from the Rimmel company that I have used. I bought them in the local DM store, few weeks ago ,and I had enough time to try them.
The powder come in  a plastic red packaging of a 7g. I have it in color 002 , and I think is a little bit lighter for me, so I use it for highlighting under my eyes. I must say that this is absolutely the best powder that I have use until now, because it gives a flawless finish to the skin, stays in the place where you apply the powder, and doesn’t get in to the fight.
The concealer is a little bit different from the powder. This concealer is very heavy and  is very difficult to blend it out. In the other hand , because of the texture of this cocealer, he covers perfectly every acne or imperfection that you may have on your skin. I think this products is good in covering , but I  have used better  concealers .

Здраво девојки ,
Добродојдовте на мојот блог. Денес сакам да Ви претставам 2 производи кои се новитет за мене, и слободно можам да кажам дека блогерите ме наговорија да ги купам. Но, не зажалив бидејќи станува збор за навистина добри производи. Ова се моите први производи од овој тип, на компанијата Римел , а станува збор за пудер во камен и коректор од линијата Lasting finish. Пред неколку недели и даата производи, ги купив во ДМ , и имав доволно време да ги испробам.
Пудерот во камен , е еден од моите фаворити кога станува збор за пудери во камен. Матира одлично, лесно се нанесува на лицето ,  и уште полесно се соединува со Вашата кожа. Не навлегува во борите на лицето и останува доста солго таму. Јас ја купив нијансата 002 но, сметам дека е светла за мојот тен, иако јас сум поприлично бела. Поради тоа ,овој пудер го користам за фиксирање на коректорот под очите, односно за посветлување на ова подрачје, и сум презадоволна од тоа каков посебен сјај му дава на лицето .
Коректорот е нешто поразличен од самиот пудер. Неговата текстура е доста густа , па со самото тоа и доста тешко се нанесува и размачкува на лицето. Колку и да го размалкувате ,доколку нанесете поголема количина, тој и понатаму се познава на вашето лице како дополнителен производ. Затоа пак, нанесувањето на овој коректор дозирајќи го, е совршено и дава извонредни резултати. Овој коректор покрива одлично, не само акните туку и темните подочњаци и секоја друга неправилност на самото лице но, не е добар за посветлување на лицето. Се на се, одличен коректор но, не и најдобар кој сум го пробала.

No comments:

Post a Comment